روستای سنو
روستای سنو در کجا واقع شده است؟
روستای سنو یکی از روستاهای شهرستان گناباد استان خراسان رضوی است. این روستا در 22 کیلومتری غرب گناباد در حاشیه رشتهکوههای میان گناباد و فردوس در منطقهای به نام براکوه واقع شده است.
جاذبه های گردشگری
سنو به علت واقع شدن در دامنه کوه سیاه و وجود چندین چشمه کوچک و بزرگ، تبدیل به منطقه ای بسیار زیبا و خاطره ساز شده است. چشمه سنو و کیسو از نقاط دیدنی و تفریحی سنو هستند. بعضی از کارشناسان معتقدند آب چشمه سنو از یک دریاچه و غار درون کوههای زرد سرچشمه می گیرد. غار سنو چیزی شبیه به غار علیصدر همدان و شاید عظیم تر از آن است ولی تاکنون مورد کاوش قرار نگرفته است. از جاذبه های طبیعی دیگر روستای سنو کوه های رشته کوه کمرزرد است که باعث شده است محیطی طبیعی بکر و دست نخورده بسیار زیبایی به وجود آید، به طوری که در جنوب غرب روستا منطقه خوش آب و هوایی بنام کیس آب وجود دارد که علاوه بر اهالی روستای سنو و روستاهای هم جوار، از شهر گناباد نیز جهت گذران اوقات فراغت به این منطقه مراجعه می نمایند. از دیگر مناطق تفریحی و ییلاقی سنو که در دل خود چشمه های فراوان دارد، می توان به روستای سرآسیاب، دره نخو، تنگل سنو، سبقی و... اشاره کرد. تک زو قله ای که قلعه فرود بر فراز آن قرار دارد رفیع و عظیم به وسیله دو تنگ از قله های اطراف خود جدا شده است که یکی از دره ها به تک زو که آبی به همین نام در آن جاری است معروف است. این آب آبشارهایی به ارتفاع سه تا ده متر تشکیل می دهد و قریه کوچکی به نام زو را مشروب می کند. دیوارهای سنگی اطراف آن بسیار مرتفع به نظر می رسد و در بعضی جاها به صورت ایوان مسقف در آمده است. در منطقه سنو تاکنون 20 اثر تاریخی شناسایی شده است که تنها هفت آسیاب آبی سرآسیاب سنو در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. مهمترین آثار تاریخی موجود در روستای سنو شامل منازل تاریخی مثل منزل محمدحسن قهرمانی، ایوان منزل میرزا احمد حسینی، برج تاریخی حصارده، قلعه سرآسیاب، آب انبارها و حمام قدیمی روستا است. مساجد این روستا نیز دارای قدمت زیاد و معماری منحصر به فرد بوده که طی سال های گذشته تخریب شده است. موزه زعفران روستای سنو در خرداد ماه 1391 به عنوان اولین موزه تخصصی زعفران کشور در محل حمام تاریخی این روستا افتتاح شد. در این موزه ابزارها و وسایل قدیمی و نحوه کاشت، داشت، برداشت و پس از برداشت گل زعفران در دید عموم قرار گرفته، به طوریکه بازدید کنندگان می توانند از نزدیک نظاره گر این مراحل با مقیاس طبیعی باشند.
بهترین زمان بازدید
بهار.
محصولات و سوغات
انار، زردآلو، انگور، فلفل، زعفران، بادام، کشمش. محصولات دامی. سوغات: زعفران.
صنایع دستی
کار صنایع دستی در روستای سنو بیشتر توسط زنان انجام می گیرد که کمک خوبی به اقتصاد خانوار است. صنایع دستی در روستای سنو شامل قالیبافی، پارچه بافی، پلاس بافی، دوخت لباس های سنتی است، که امروزه تقریبا به فراموشی سپرده شده است.
نزدیکترین فاصله تا مراکز درمانی
روستای سنو مرکز بهداشت دارد.
جاذبه های گردشگری استان خراسان رضوی