روستای قلعه نو
روستای قلعه نو در کجا قرار گرفته است؟
روستای قلعهنو جزو دهستان نارویی از بخش شهرکی و نارویی شهرستان زابل است. در حدود 26 کیلومتری جنوب شرقی زابل قرار گرفته است.
جاذبه های گردشگری
گورستان قلعه نو: گورستان قلعهنو نیز در نوع خود بینظیر است، قبرها به صورت پلکانی و مقبره خوانین و حکما در داخل اتاقکهایی به نام «معجره» قرار دارد. مقبره دختری در این گورستان کشف شده که معماری روی آن نشاندهنده دوران صفوی است، اما هویت خود فرد هنوز مشخص نشده است. شهر تاریخی دهانه غلامان: اثر تاریخی بسیار مهم «دهانه غلامان» مربوط به دروان هخامنشی در مجاورت این روستا قرار دارد. این محوطه تاریخی در حدود دو کیلومتری روستای قلعهنو قرار گرفته است. خرابهها و آثار بناهای این شهر در محوطهای بسیار وسیع روی تراسی به طول تقریبی چهار تا پنج کیلومتر واقع شده است. کاوشگاه دهنه غلامان در دهه 1960 توسط اومبرتو شرراتو از موسسه ایتالیایی خاورمیانه و دور کشف شد. یکی از دلایل قابل توجه و بااهمیت این شهر، کمبود یا در حقیقت نبود آثار باستانی از شهرهای دوران هخامنشی است که تا بهحال به دست نیامده است، دهانه غلامان تنها شهر کشفشده از دوران هخامنشیان است. این شهر تاریخی تنها مکان باستانی دوران هخامنشی است که حاکمیت کامل ایران را بر نواحی شرقی آن را به خوبی نشان میدهد و تنها شهر باستانی این دوران است که مهندسان آن زمان، ابتدا نقشه شهر را کشیده و سپس شهر را احداث کردهاند. در اینجا معماری سنتی هخامنشی با معماری بومی سیستان درهم آمیخته است. در کتیبههای هخامنشی، بیستون، تخت جمشید و نقش رستم از این شهر به نام «زرک» یا «زرنکای» یاد شده است. باستانشناسان، یکی از عوامل اصلی متروک شدن این شهر را، خشک شدن ناگهانی بستر رودخانه هیرمند میدانند. ارگ تاریخی محمد حسین خان: در ورودی روستا شیب تندی وجود دارد. ارگ «محمدحسین خان نارویی نژاد» با قدمت 160 ساله و زیربنای بیش از 1500 مترمربع در دو طبقه در ورودی این روستای تاریخی قد برافراشته است. این اثر به شماره 7255 مورخ 12 بهمن 85 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
اقوام وزبان
ساکنان این روستا را طوایف مختلفی چون کیانی، راشکی، دیانت، خمر تشکیل میدهند. همچنین از طوایف دیگر نیز مانند اسلامی، نارویی، براهویی و… نیز در این روستا زندگی میکنند که اقلیت روستا را تشکیل میدهند. مردم به زبان زابلی تکلم می کنند.
غذای محلی
آبگوشت، کشک زرد، قتلمه، پارد و انواع غذاهایی که در سیستان و بلوچستان پخته می شود.
صنایع دستی
قالیبافی، پارچهبافی، گلدوزی.
حیات وحش
حیات وحش خاصی در روستا وجود ندارد،سگ های خود روستا برای نگهبانی روستا وجود دارد.
رودخانه
رودخانه چاه نیمه سوم و چاه نیمه چهارم در روستا قرار دارد. و رودخانه چاه نیمه دوم در مسیر خود روستا قرار دارد.
بهترین زمان سفر
از اول بهمن تا اواخر خرداد ماه، از ماه تابستون هوا طوفانی به همراه گرد و غبار است.
محصولات و سوغات
گندم، جو. سوغات: کلوچه محلی، کشک زرد، کشک سفید و صنایع دستی روستا می باشد.
معدن
معدن خاصی ندارد.
پوشش گیاهی
پوشش گیاهی خاصی ندارد.
زیر ساخت های منطقه(آب و برق و گاز و تلفن و اینترنت)
آب و برق و تلفن و اینترنت دارد. گاز ندارد.
نزدیکترین اماکن درمانی
در داخل خود روستا خانه بهداشت، درمانگاه دارد. و نزدیکترین بیمارستان، بیمارستان شهر زهک است که با روستا 10 کیلومتر فاصله دارد.
نزدیکترین اداره امنیتی (اداره پلیس)
پاسگاه دارد.
جاذبه های گردشگری استان سیستان و بلوچستان
رزرو هتل های استان سیستان و بلوچستان