روستای افراتخته
روستای افراتخته در کجا واقع شده است؟
روستا افراتخته در 72 کیلومتری گرگان و در 32 کیلومتری جنوب شرق علی آباد واقع شده است.
جاذبه های گردشگری
روستای افراتخته دارای جاذبههای طبیعی و گردشگری زیادی است. چاه سنگی و باستانی پیرآلا در 2 کیلومتری روستا، گورستان گبری و حمام قدیمی روستا، بیانگر قدمت کهن این روستا میباشد. در پیرامون افراتخته منطقه شکار ممنوع قرار گرفتهاست که زیستگاه گونههای جانوری منحصر به فرد است. اندوختگاههای سرخدار افراتخته از رویشگاههای سرخدار جنگلهای شمال ایران است که در آن درختان سرخدار با قدمت بسیار بالا به طور انبوه و گاهی نیز به شکل تودههای خالص روییدهاند. سن برخی از این درختان به بیش از هزار سال میرسد. جنگل افراتخته دارای 150هکتار از جنگلهای190 میلیون سالهاست. اندوختگاه سرخدار که در حوضه آبخیز زرینگل و 30کیلومتری جنوب شرقی علیآباد کتول و در مجاورت روستای افراتخته واقع شده به عنوان حوزه شماره 85 در تقسیم بندی طرح جامع جنگلهای شمال کشور به ثبت رسیدهاست. با این حال از سال 1378خورشیدی با تصویب مقامات برای ساخت جاده و ویلا این اندوختگاه طبیعی در معرض خطر قرار گرفتهاست. کوههای افراتخته در شمال، تکیانو در جنوب، ملیارتو در غرب و دره افراتخته در جنوب روستا از جاذبه های گردشگری محسوب می شود. تعدادی چشمه آبمعدنی با ارتفاع ریزش 300 تا 2500 متر در این منطقه وجود دارد که میتوان از آن استفاده کرد و به عنوان جاذبه گردشگری محسوب می شود. این منطقه به علت وجود کوههای بلند و پوشش جنگلی درختان در بیشتر ایام دارای مه غلیظ است که روستا را به یک جاذبهی دیدنی بینظیر تبدیل میکند، حتی گاهی کل روستا و مسیر آن زیر مه قرار میگیرند.
بهترین زمان بازدید
بهار و تابستان.
محصولات و سوغات
سیب زمینی، پیاز، سیر، گندم، جو، یونجه، ارزن و لوبیا چیتی تولیدات زراعی اصلی روستای افراتخته است. کشت گیاهان دارویی مثل گل گاوزبان در این منطقه رواج دارد. پرورش زنبور عسل و تولید عسل یکی دیگر از فعالیت های مردم روستا است. فرآورده های دامی و لبنی شامل شیر، ماست، کره، پنیر، گوشت و پشم گوسفند است. سوغات روستا: محصولات دامی شیر محلی، ماست، کره، پنیر. عسل طبیعی، صنایع دستی مثل قالی، چادر شب، سفره پارچه ای، دستمال، نمد مالی، ساق پشمی، ظروف چوبی، چوخا.
صنایع دستی
قالی، چادر شب، سفره پارچهای، دستمال، نمدمالی، چوخا، ساق پیچ پشمی، تور پشتی (کوله پشتی) و انواع وسایل چوبی مانند قاشق، لگن، سطل و خیش چوبی و «دوره» (مخزنی چوبی برای گرفتن کره از ماست).
اقوام و زبان
مردم روستای افراتخته به زبان کتولی سخن میگویند، مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.
غذای محلی
انواع آش، آبگوشت، کباب، انواع خورشت و نان محلی اشاره کرد.
زیر ساخت های منطقه ( آب و برق و گاز و تلفن و اینترنت )
آب و برق و تلفن دارد. گاز و اینترنت ندارد.
نزدیکترین فاصله تا مرکز درمانی
در خود روستا مرکز بهداشت وجود دارد.
جاذبه های گردشگری استان گلستان