منطقه ازاد چابهار
منطقه آزاد چابهار
منطقه آزاد چابهار در زمینی به مساحت 14هزار هکتار در شرق خلیج چابهار و در کنار شهر بندری چابهار و دریای عمان و70کیلومتری مرز پاکستان تاسیس شده که بخشی از اراضی آن برای فعالیت های صنعتی و بخشی دیگر از زمینهای آن جهت فعالیتهای بازرگانی، تجاری، خدماتی، مسکونی، توریستی وفضای سبز اختصاص یافته است. چابهار به عنوان حلقه تکمیلی زنجیره محور ترانزیت شرق کشور با توجه به جایگاه خاص خود در بعد ملی به عنوان نقطه اتکا (توسعه محور شرق)و در بعد فرا ملی به عنوان پل ارتباطی کشورهای آسیای میانه و کشورهای جنوب شرق آسیا برای ورود به بازارهای جهانی و هم پیوند اقتصاد کشورمان به اقتصاد جهانی است. منطقه ازاد چابهار از موقعیت ویزه استراتژیک و ممتازی برخوردار می باشد، که از یک طرف دروازه کشور برای ورود به آبهای بین المللی و مبدا مسیرهای ترانزیتی غیر قابل رقابت، با اراضی پهناور و مستعد سرمایه گذاری در زمینه های گوناگون می باشد و از طرف دیگر شرایط ویزه آب و هوایی، آفتاب درخشان در تمام فصول، ساحل نیلگون و منطقه نمونه گردشگری تبدیل نموده است. قرار گرفتن بادهای موسمی شبه قاره هند (معروف به مونسون ) و به دلیل نسیم همیشگی که از سوی دریای عمان و اقیانوس هند می وزد چابهار را به خنک ترین بندر جنوبی کشور در تابستان و گرمترین نقطه کشور در زمستان تبدیل نموده که بخش عمده ای از سال از آب و هوایی مناسب برخوردار می باشد.
جاذبه های طبیعی چابهار
چابهار –دریای بزرگ
این جاذبه طبیعی از آن روی اهمیت دارد، که تفرجگاه اصلی اهالی شهر در ایام تعطیلات می باشد و از آن روی که تقریبا از مرکز شهر نیز قابل دسترسی میباشد غالب گردشگران از آن با زدید به عمل می اورند دریای بزرگ نامی تاریخی است که مسلمانان به این قسمت از دریای عمان (در مقابل دریای کوچک که منظور خلیج چابهار بوده است )داده اند.
کوه های مریخی چابهار ، تجربه ای فرازمینی
شاید از هنر مینیاتور ایرانی چیزهایی شنیده یا نمونه هایی دیده باشیم؛ اما تماشای این کوه های غیرزمینی تجربه تماما متفاوتی است. گویی نقاش چیره دست طبیعت هنر غریزی خود را بر پهنه دشت های بلوچستان پیاده کرده و با قلم موی ظریف خود چینن ناهمواریهای خیره کننده ای را از دل خاک بیرون کشیده است. شیارها و تراش های موجود در فرمهایی تکرار شونده و چشم نواز از پیکره کوه هابالا رفتهاند و ظاهری فرازمینی به آن ها بخشیدهاند از همین رو به کوه های مریخی هم معروفند .د ر حدود 50 کیلومتر که از شهر چابهار به سمت شرق برانیم می توانیم امتداد کوه های مریخی را از دوررست مشاهده کنیم. اما برای قدم گذاشتن به منطقه و لمس زیبایی آن باید به حد کافی تجهیزات لازم برای سنگ نوردی به همراه داشته باشیم.
بندر گواتر خلیجی در ته دریا
آیا تجربه ایستادن در نقطه صفر مرزی را دارید؟ آن هم از نوع ساحلی اش؟! جایی که تنها خشکی و آبیِ دریا نیستند که توسط خط ساحلی از هم جدا شوند. یک خط مرزی نامرئی هم وجود دارد که خاک دو کشور را از هم جدا میکند هنگامی که در ساحل خلیچ گواتر می ایستید در آرامشی باور نکردنی خاک پاکستان هم در میدان دیدتان هست خلیج گواتر، خلیج نسبتن کوچکی در طول ساحل مکران در کرانه دریای عمان است که به لحاظ جغرافیایی جنوب شرقی ترین نقطه ایران به حساب می آید. در این منطقه عبور و مرور ساکنان محلی به پاکستان و بالعکس وجود دارد و با قایق نیم ساعت تا پاکستان راه است. لذا با توجه به موقعیت سیاسی-جغرافیایی خاص منطقه برای کمپینگ و رفت و آمد در محدوده ساحلی نیاز به هماهنگی حضوری با مأموران گارد ساحلی است.
تالاب لیپار ، از جاهای دیدنی چابهار که هرگز فراموش نخواهید کرد
در مسیر جاده ساحلی چابهار به بندر گواتر به تالابی برمی خوریم که در عین ناباوری به رنگ صورتی است و از جاهای دیدنی چابهار است که نباید از دست بدهید. در دنیا فقط 4 تالاب هستند که به خاطر رنگشان از سایرین متمایز شده اند و تالاب لیپار یکی از آن هاست. رنگ صورتی این تالاب که به دلیل وجود پلانکتون های گیاهی در آب های حاشیه ای دریای عمان ایجاد شده برای هر بییننده ای تعجب آور است. علاوه بر آن پوشش گیاهی خاص منطقه و زیست برخی گونه های جانوری نظیر فلامینگو، تیهو و عقاب دشتی در جوار آن، جاذبه آن را دو چندان ساخته است در کنار این زیبایی های طبیعی وجود مجتمعی توریستی مجهز به سالن های ویژه پذیرایی، سوئیت ها و سکوی مخصوص رصد ستارگان، برای اقامت راحت تر بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است.
کوه گِل افشان چابهار ، چشمه ای از گِل خروشان
تپه ای را در نظر بگیرید شبیه به یک کوه فعال آتشفشان که به جای مواد مذاب از دهانه آن، گِلی خاکستری رنگ و شفابخش می جوشد. این یک خیال پردازی محض نیست در کوه گل افشان چابهار این تخیل به واقعیت بدل شده. در جنوب جاده کهیر-زرآباد نرسیده به روستای تنگ، مشهورترین کوه های گل افشان بلوچستان به چشم می خورند. مجموعه ای از چند تپه با ارتفاع متفاوت که هم اکنون فقط یکی از آن ها فعال است. حتما این جاذبه را در لیست جاهای دیدنی چابهار در سفر به این منطقه فراموش نکنید.
منطقه حفاظت شده گاندو باهوکلات ، یادگاری از دوره ژوراسیک
در نزدیکی چابهار و در باهوکلات، زیستگاه گاندوهاست. شهر پر جاذبه چابهار با وجود این همه عجایب طبیعی و باستانی در محدوده خود، شاید فقط بازمانده ای زنده از نسل دایناسورها را کم داشته که به لطف تمساح گاندو از آن هم بی نصیب نمانده است.زیستگاه گاندو این تمساح پوزه کوتاه رودخانه باهوکلات در 90 کیلومتری شرق شهرستان چابهار است. گاندو تنها تمساح بومی ایران است که در این منطقه حفاظت شده که به نام خود اوست زندگی می کند. در این منطقه برکه هایی وجود دارد که هرکدام توسط یک یا چند تمساح اشغال شده و با توجه به موقعیت هر یک، اسم خاصی دارد. اگر عاشق حیات وحش یا از طرفداران پروپاقرص راز بقا هستید از دیدن گاندو غفلت نکنید.
ساحل صخرهای چابهار ؛ تکهای از بهشت
ساحل صخرهای چابهار به نام ساحل دریا بزرگ چابهار نیز شناخته میشود. این ساحل را میتوان تکهای از بهشت دانست و در برابر این حجم از شگفتی انگشت به دهان ماند. ساحلی صخرهای که بر روی آن خزههای کوچک و سبزرنگی نقش بسته و در حاشیه دریای عمان قرار گرفته است. نزدیکی ساحل دریا بزرگ با دریای عمان، باعث شده تا آب با دیواره صخرهها برخورد کند و موج فشانهای بینظیری به وجود آورد. تصویری که اگر فقط یکبار آن را ببینید، هرگز از ذهنتان پاک نمیشود. صدای برخورد آب با صخرهها، آبی نقرهگون دریا و آرامش بی مثال آن، حرکت خرچنگها و لاکپشتهای کوچک و… همه باعث شدهاند که این ساحل زیبا، جزو برجستهترین مکان های دیدنی چابهار باشد بدون اغراق میتوان گفت یکی از زیباترین مقاصد گردشگری و دیدنی های چابهار ، ساحل صخرهای چابهار است. این شهر مکانی متفاوت، زیبا و بینظیر است که ساحل صخرهای آن، این تفاوت و زیبایی را خاصتر میکند.
فواره بلوچستان چابهار
به جرات میتوان گفت یکی از شگفتانگیزترین و دیدنیترین منظرهها در چابها ر، فواره بلوچستان است. اتفاقی طبیعی و کمنظیر که در دریا رخ میدهد و تماشای آن میتواند ساعتها شما را میخکوب کند.فواره زیبای بلوچستان در اثر برخورد آب دریا با صخرههای سنگی به وجود میآید که حفرههای موجود در زیر صخرهها، باعث میشوند که آب دریا با فشار زیاد و همچون یک فواره بلند و دیدنی بیرون بیاید و شبیه به یک عروس سپیدپوش در آسمان برقصد.شاید بتوانید کوه، جنگل و یا حتی دریا را در دیگر مکانها بیابید، اما فواره بلوچستان را هرگز در هیچکجا نخواهید دید.
موزه محلی چابهار ؛ غنی و پرمغز
این موزه دارای چند بخش است که در ساختمان زیبا و قدیمی به یادگار مانده از دوران قاجار قرار گرفته. بخشهای موزه محلی چابهار به پیش از تاریخ، تاریخی، معاصر و مردمشناسی تقسیم میشود. هر یک از این بخشها با زیبایی خاص و منحصر به فردی بنا شده است و آثار زیبایی را درون خود جای دادهاند موزه محلی و تاریخی چابهار، بهترین مکان برای موزه دوستان و علاقهمندان به تاریخ است.
مسجد جامع دزک ؛ بنای زیبای خشت و گل
این مسجد تاریخی به سبک مساجد اولیه اسلامی بنا شده و مصالح به کار رفته در آن شامل خشت، گل، تنه درخت خرما و گز ساخته شده است درباره زمان ساخت مسجد، اطلاعات دقیقی در دست نیست؛ اما معماری ساده، نداشتن کتیبه و وجود شبستانهای ستوندار، به ما میگویند که قدمت مسجد جامع دزک به دوران صفویه باز میگردد اگر به چابهار و سراوان سفر میکنید، حتما از این مسجد تاریخی و قدیمی دیدن کنید.
درخت مکرزن؛ انجیر معابد
یکی از جذابترین جاهای دیدنی چابهار درخت مکرزن در شهرهای چابهار و نیک شهر است. درختی تنومند، قدیمی و شگفتانگیز که با نامهای دیگری مانند انجیر معابد، لور و انجیر هندی نیز شناخته میشود.اصل این گیاه مربوط به هند شرقی است و از شگفتیهای آن داشتن برگهای بسیار پهن و شاخههایی رو به پایین است که در میان شنها ریشه میدواند اگر قصد سفر به چابهار زیبا را دارید، فرصت تماشای درخت عجیب مکرزن را از دست ندهید.
مسجد جامع تیس چابهار ؛ دومین مسجد ایران پس از اسلام
مسجد جامع تیس، از جمله مساجد تاریخی ایران است که به سبب قدمت و زیبایی هنر و معماری، اهمیت فراوانی دارد. این مسجد زیبا و دیدنی در روستای تاریخی تیس بنا شده و قدمت آن به دوره صدر اسلام باز میگردد. برخی بر این باورند که مسجد جامع تیس، دومین مسجد در ایران پس از اسلام است سبک معماری این مسجد، شبیه به مساجد هند و پاکستان است و زیبایی خیرهکننده آن، میتواند ساعتها شما را به تماشا وا دارد مسجد جامع تیس دارای یک مناره است و به همین سبب با نام مسجد تک منارهای هم شناخته میشود رنگهای سبز و قرمز به کار رفته در گنبدها و مناره و شیشهکاریهای منظم و نامنظم دربها با رنگهای متنوع، زیبایی این مسجد تاریخی و ارزشمند را چندین برابر کرده است مسجد جامع تیس از آن دسته جاهایی است که باید آن را از نزدیک ببینید تا حق زیبایی و خاص بودنش برایتان ادا شود مسجد جامع تیس از آن دسته جاهایی است که باید آن را از نزدیک ببینید تا حق زیبایی و خاص بودنش برایتان ادا شود.
غارهای سه گانه تیس چابهار ، مذبحی باستانی
مجموعه سه گانه ای از دو غار مصنوعی و یک غار طبیعی در روستای باستانی تیس در فاصله 9 کیلومتر ی شمال غربی چابهار از دیگر جاهای دیدنی چابهار است به گفته بومیان آنجا این غارها پرستشگاه هایی برای ذبح قربانی بوده و نامگذاری آن نیز کاملا موید این مطلب است در زبان بلوچی “بان” به معنی مرد خداپرست و “مسیتی” به معنی پرستشگاه است.
جاذبه های گردشگری استان سیستان بلوچستان
رزرو هتل های استان سیستان بلوچستان