روستای پاده

روستای پاده در کجا قرار دارد؟

روستای پاده در حومه شمالی دشت کویر در 25 کیلومتری شرق گرمسار در استان سمنان قرار گرفته است.

علت شهرت روستای پاده

پاده بخش عمده‌ای از شهرت خود را به دلیل قرارگرفتن بر سر راه تاریخی ابریشم، بناهای تاریخی و سفرنامه‌های مختلف همراه دارد تا جایی که ناصرالدین‌شاه قاجار، هرتوم شیندلر (سفیر کبیر پروس) و صنیع‌الدوله ازجمله افرادی هستند که در سفرنامه یا کتاب خود، اطلاعات مهمی از وضعیت پاده در حدود یک قرن پیش آورده‌اند.

جاذبه های گردشگری

از جاذبه های دیدنی روستای پاده می توان به معادن نمک، امامزاده سلطان ابوسعید، حسینیه، مسجد، حمام، تکیه، آب انبار، حوض آب و قلعه قدیمی پاده اشاره کرد. بیشتر جاذبه های پاده در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده اند. مهم ترین جاذبه های روستای پاده: 1-معدن نمک روستای پادهمعادن روستای پاده مکان مناسبی برای استخراج نمک هستند. شکل ظاهری معادن نمک بسیار زیبا است. در این معادن، گنبدی از نمک بالا می آید. البته به یاد داشته باشید که برای ورود به معادن نمک باید اجازه بگیرید؛ زیرا خطر ریزش معدن وجود دارد و سلامتی و امنیت شما به خطر می افتد. 2-قلعه قدیمی روستا، مردم روستای پاده تا 150 سال پیش در قلعه زندگی می کردند. اما به تدریج با ساختمان سازی آشنا شده و شروع به ساخت خانه کردند. یکی از بزرگترین و با شکوه ترین قلعه های روستا، قلعه قدیمی است. قلعه قدیمی مهمترین جاذبه تاریخی روستای پاده است؛ قلعه قدیمی از خشت و گل ساخته شده و بیش از یک هکتار مساحت دارد. قلعه قدیمی یا دژ کهن در دوران پیش از اسلام ساخته شد؛ اما بعدها توسط مسلمانان بازسازی شد و بسیاری از قسمتهای آن تغییر کرد. نشانه هایی از معماری اسلامی را روی دیوارها و قسمت های مختلف قلعه قدیمی مشاهده خواهید کرد. گفته می شود که این قلعه بزرگ، در دوران ساسانیان به عنوان یک دژ نظامی کاربرد داشته است. در اطراف قلعه دیوارهای بسیار بزرگ و مرتفعی ساخته شده است؛ دروازه ورودی قلعه دارای طاق بوده و در ورودی قلعه از سنگ ساخته شده بود. در قدیم در ورودی قلعه های مهم از سنگ ساخته می شد تا از دیگر قلعه ها متمایز باشد. قلعه قدیمی در مرکز روستای پاده قرار دارد. 3-حمام عمومی پاده، حمام عمومی پاده بیش از120 سال قدمت دارد. مصالح به‌کاررفته در این حمام، شامل سنگ، آهک و ساروج است . بانی ساخت این حمام عمومی، بانویی به نام کربلایی خدیجه صائمی بوده است؛ به همین دلیل به این حمام، حمام کربلایی نیز گفته می شود. این حمام، از نوع حمام های خزینه ای است. رختکن، کوره خانه، سردر حمام و خزینه از جمله بخشهایی است که در حمام کربلایی مشاهده خواهید کرد. معماری حمام عمومی پاده بسیار جالب و اصیل است و تماشای آن شما را با معماری ایرانی آشنا می کند. 4-تکیه روستا، یکی دیگر از بناهای تاریخی روستا، تکیه روستای پاده است که 135 سال قدمت دارد. نمای داخلی تکیه شامل پنج طاق نمای دوطبقه در دیواره شرقی و پنج طاق نمای دوطبقه در جنوبی تکیه قرار دارد. تکیه روستای پاده، مکان برگزاری مراسم تعزیه و عزاداری ماه محرم است. 5-آب انبار خونی، از آهک و سنگ و ساروج ساخته شده است و 125 سال قدمت دارد. عمق آب انبار، 7 متر است. در گذشته، درب آب انبار را در فصل زمستان باز می کردند و آن را با آب رودخانه پر می کردند و دوباره در آن را می بستند. با فرا رسیدن تابستان، درب آب انبار باز می شد تا مردم بتوانند از آب گوارای آن استفاده کنند. گفته می شود که آب این آب‌انبار در تابستان آن‌قدر خنک بوده که آشامیدن آن در کنار پای شیر ممکن نبوده، گنجایش این آب انبار، حدود 215 متر مکعب است. در روستای پاده، علاوه بر آب انبارها، می توانید یخچالها یا یخدانهای قدیمی را نیز مشاهده کنید.

بهترین زمان سفر

بهترین زمان سفر به روستای پاده نیمه اول بهار، پاییز و زمستان می باشد و در فصل تابستان گرمای کویر می تواند برایتان آزار دهنده باشد.

محصولات و سوغات

 محصولات عمده زراعی و دامی شامل گندم، جو، یونجه، کرچک، پنبه، چغندر علوفه ای، خربزه، هندوانه، انجیر، انار و فراورده های لبنی است.چون روستای پاده عشایری می باشد سوغات آن  فراورده های لبنی می باشد و همچنین دست بافته ها، گلیمچه، نان محلی، فتیر و کاک می باشد.

صنایع دستی

تولیدات صنایع دستی آن شامل قالی، گلیم، جاجیم، گلیمچه، پوشاک، سجاده، سفره نان و جوراب پشمی است.

موسیقی محلی

 نی، ساز محلی روستای پاده است که نغمه‌ های دلنشینی را با آن می‌ نوازند.

پوشش گیاهی

روستای پاده مابین دامنه‌های جنوبی کوه‌های البرز و دشت کویر پوشش گیاهی بوته‌زارها، درختچه‌ها و برخی از گیاهان بیابانی مانند شوره گز، خارشتر، اسپند، گون و درمنه بسیار جالب توجه است. مراتع اطراف روستا، به رغم خشکی هوا و کمبود رطوبت، در اوایل بهار سرسبز و زیباست.

خوراک محلی

از رایج ترین غذاهای محلی روستای پاده می توان به اشکنه اشاره کرد. لیکن نان سنتی، نان شیرینی، ته چین، قرمه، کاچی، چرتمه پلو، طلا و گورماست نیز از غذاهای محلی این روستا هستند.

حیات وحش منطقه واطراف

 قلمرو این روستا زیستگاه پرندگان و جانورانی مانند کبک، شاهین، کفتار، جوجه تیغی، گرگ و روباه است.

معادن

معدن نمک گرمسار(حدود ده سال است که از معادن روستای پاده نمک استخراج می ‌شود. این معدن محل بالا آمدن گنبد نمکی با پوشش گچ و نمک است. یکی از این معادن به شکل کوه است و نحوه استخراج نمک از آن باعث شکل ‌گیری غاری دستکند شده است. معمولا برای ساختن تونل در جاده‌ ها از یک قالب خاص الگو برداری می ‌شود، قالبی که استحکام، دوام و امنیت تونل را تضمین کند.اما برای حفر دهانه و شکل ‌گیری این غارنمکی تنها فاصله ارتفاع از سطح و عرض در نظر گرفته شده است، بدین معنی که به طور تقریبی ارتفاع دو برابر عرض و به شکل مستطیل است. دقت داشته باشید که ورود به معدن نیاز به کسب اجازه است و احتمال ریزش همواره وجود دارد و بنابر این از ایستادن در دهانه آن خودداری کنید).

زیر ساخت های منطقه(آب و برق و گاز و تلفن و اینترنت)

آب وبرق وگاز و تلفن واینترنت دارد.

نزدیکترین مراکز درمانی

مرکز بهداشت داخل خود روستا دارد، بیمارستان شهرستان آرادان که فاصله آن تا روستا 3 کیلومتر است.

نزدیکترین اداره امنیتی (اداره پلیس)

اداره پلیس شهرستان آرادان

جاذبه های گردشگری استان سمنان

رزرو هتل های استان سمنان

خرید آنلاین پروازهای داخلی

 

 


خرید بلیط هواپیما

بدلیل گذشت 15 دقیقه از زمان آخرین بروز رسانی باید جستجوی خود را تکرار نمایید.


جستجوی جدید
×
English العربی

راهنمای نصب اپلیکیشن iOS

1. در مرورگر سافاری در نوار پایین همین صفحه این دکمه را فشار دهید :

2.در منو باز شده ردیف پایین را به سمت چپ بکشید (در iOS13 به سمت بالا بکشید) و این دکمه را فشار دهید :

3. در بالای صفحه این دکمه را فشار دهید :

4. پس از بستن مرورگر، آیکون اپلیکیشن به گوشی شما اضافه شده و آماده استفاده میباشد.

1.في أسفل متصفح Safari ، انقر فوق :

2.في القائمة المنبثقة ، اسحب الصف السفلي إلى اليسار (iOS13 اسحب إلى أعلى) واضغط على هذا الزر:

3. في الجزء العلوي من الشاشة ، اضغط على هذا الزر:

4. بعد إغلاق المتصفح ، أيقونة التطبيق على الهاتف لقد أضفت وجاهزة للاستخدام.

1. In the toolbar on the bottom of the Safari browser, click on :

2. Select the :

3. In the next step, in the top right corner, click on :

4. A shortcut of the app will appear on your home screen, and the app is ready to use.